Even Voorstellen…

Martin en Viktor Piesport 2011Alweer enkele jaren geleden begonnen wij, Viktor en Martin namens onze toenmalige werkgever met het verzorgen van een bergtraining voor oud motorleerlingen. Dit bleek zo’n succes dat niet al te lange tijd daarna een tweede volgde, en een derde en een vierde……….. Toen de rijschool waar wij werkzaam waren stopte met de bedrijf activiteiten kwam hiermee ook een einde aan de bergtrainingen. Maar de vraag naar de MLT (Motor Leer Tour) zoals de bergtraining toen heette stopte niet. Oud deelnemers van de MLT en oud leerlingen ons, wij hebben inmiddels betrekking gevonden bij andere rijscholen, bleven vragen naar de training. Zoveel aanmeldingen, dat er versterking moest komen. Inmiddels is het Instructeurs team uitgebreid en zijn we druk bezig met het plannen van een aantal trainingen in 2014. Op deze website zullen wij regelmatig verslagen brengen van de trainingen, maar vindt je ook leuke en relevante informatie over motorrijden. Want motorrijden is een hobby waar wij niet over uitgepraat raken.

Waarom ‘de leukste motor training’

Alle instructeurs van ‘de leukste motor training’ zijn in het dagelijks leven rij instructeur. Naast de voor rij instructeurs verplichte opleiding hebben zij zich door de KNMV laten bijscholen en mogen zich KNMV Gediplomeerd Instructeur noemen (KGI’er). Om dit kwaliteit label te mogen voeren hebben zij een  aanvullende opleiding gedaan en volgen zij jaarlijks een verplichte bijscholing. Zij leveren, ook tijdens de (berg)training, de kwaliteit en vakbekwaamheid die je van een KGI’er mag verwachten.

KNMV_KGI

Waarom een bergtraining

Veel motorrijders hebben na het behalen van het rijbewijs de wens om meer te doen met het rijbewijs dan het rondje rond de wijk. Een tripje naar de bergen staat bij veel motorrijders hoog op het lijstje. De meeste motorrijders hebben in hun rij opleiding geen ervaring opgedaan met het rijden in de bergen. Het volgen van een bergtraining wordt door velen gezien als een aanvulling op hun rij opleiding en veel van onze deelnemers komen regelmatig terug om bij te blijven, maar ook omdat wij naast een leuke training, een gezellige en ontspannen vakantie bieden aan motorrijders. Kortom, de bergtraining is leuk, gezellig maar vooral ook leerzaam. Zowel voor beginnende, maar zeker ook voor ervaren motorrijders.

Andere trainingen

In de nabije toekomst gaan wij ook andere trainingen opzetten of organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Regionale Motorvaardigheid training, een door de KNMV opgezette training voor het vasthouden, verhogen en/of verbeteren van de rijvaardigheid en voertuigbeheersing. Ook een her-opstap-dag na het winterseizoen. Om motorrijders weer even bij te scholen en bij te praten voordat ze weer aan de jungle die we verkeer noemen gaan deelnemen. Kortom we hebben een hoop plannen.

Informatieve Website

Als basis voor onze activiteiten hebben we gekozen voor deze informatieve website . Al onze instructeurs werken voornamelijk uit liefde voor de hobby en het vak. Wij willen jou via deze website dan ook op de hoogte houden over alles wat met het motorrijden te maken heeft. Zorg dat je als motorrijder een voorsprong hebt, en blijf op de hoogte, blijf leren en blijf vragen stellen.  Via gesponsorde links kunnen wij jou ook op de hoogte houden van allerlei nieuwigheden welke in de motorhandel beschikbaar zijn. Heb je vragen over bepaalde artikelen of producten, heb je ideeen voor een leuk artikel op onze site? zet ons maar aan het werk, en we duiken er in.

Veel lees plezier en deel de link op facebook, twitter, google+ enz.