Hoe zien onze berg trainingen er uit?

Wij krijgen, en heel terecht, vragen over de opbouw van onze trainingen.

De eerste dag

De training vangt om 09.30u op de grens met Duitsland. We beginnen de training uiteraard met een welkom en een korte uitleg. Vervolgens gaan we beginnen met een intake rit richting de Lunch. Na de lunch zal de training daadwerkelijk aanvangen.

´s avonds na het diner is er een theoretische presentatie over het rijden in de bergen, risico vermijden, rijden in groepsverband en nog meer. Ook maken we hier de groepsindeling bekend. Met de jouw aangewezen instructeur en groepsgenoten volgt er een korte kennismaking en worden er vast wat afspraken gemaakt over de training.

De tweede dag

om´s morgens na het ontbijt verzamelen we bij de motoren voor het ochtend programma. Met 1 of 2 leerlingen voorop en de rest achter de instructeur rij je een mooie route. Niet denken dat de instructeur alleen maar oog heeft voor degene die voor hem rijdt. Wij krijgen wel eens de vraag of dat we ogen in het achterhoofd hebben. Terwijl je achter de instructeur aan rijdt kun je tevens goed kijken naar degene die voor je rijdt. Zo leer je ook van elkaar. En rijdend in het spoor van de instructeur begin je de lijnen goed te snappen. De communicatie bij onze trainingen verloopt via het bekende oortje, de meesten kennen dit nog wel uit de tijd van hun rij opleiding. Onderweg zal er regelmatig gestopt worden om je te wijzen op de goede punten en je aandacht te vragen voor de verbeter punten. Bij onze trainingen staat de instructeur niet met het corrigerende vingertje te wijzen. Maar gedraagt hij zich meer als mentor/coach. Zo blijft leren leuk!

Na de lunch vangt het programma weer aan en vervolgen we onze route. Het kan zijn dat er onderweg van de route wordt afgeweken. Op het moment dat je instructeur ziet dat een onderwerp nog wat meer training nodig heeft, dan zal hij hier ook absoluut extra aandacht aan geven. En als het wat vlotter gaat bij een groepje, dan doet hij ook niet moeilijk en maakt de route wat uitgebreider. De routes zijn dan ook een leidraad, maar absoluut geen doelstelling tijdens de trainingen van www. bergtrainingopdemotor.com

we zullen rond 16.30 terug komen in het hotel, zodat je de gelegenheid heb om je op te frissen en/of even bij te komen voor we aan het diner gaan. ’s avonds volgt er een evaluatie met je instructeur en kunnen we de gemaakte foto en film materialen eens goed onder de loep nemen. Na de evaluatie ben je uiteraard vrij in je beweging.

Mooiste plekje van de eifel

De derde dag (voor de 4 daagse training)

Deze dag staat in het teken van het verhogen van de vaardigheden welke eerder geleerd zijn. We zullen het tempo waar nodig verhogen. Ook de routes zullen uitdagender zijn. Ook vandaag zal er regelmatig gestopt worden voor de nodige tips en complimenten. Net als op de tweede dag zullen de instructeurs ook vandaag hun camera in de aanslag hebben. Wij werken met GO-PRO camera’s op de motor. Deze kunnen wij zowel naar voren, op de helm of naar achteren richten. Zodoende komen er leuke beelden uit rollen.

Op de laatste avond van onze training praten we graag nog na over jouw ervaringen en sluiten we de training vast af met het uitreiken van een certificaat van deelname.

De laatste dag

Aan al het leuke komt een einde, maar we gaan eerst nog van de gelegenheid en de mooie omgeving gebruik maken. Na het ontbijt en uitchecken kunnen we de bagage in een ruimte bij het hotel veilig stallen. Mensen die van ver komen hebben de gelegenheid om ’s morgens al huiswaarts te keren. De die-hards krijgen nog een toetje van ons. We hebben nog een mooie route uitgestippeld. Onderweg worden er leuke aktie foto’s gemaakt die het goed doen op je bureau blad of op het dressoir. Ook vandaag zullen wij nog regelmatig stoppen voor tips en aanwijzingen.

Rond 12.00 zijn we terug in het hotel en is er gelegenheid tot lunchen. De bagage kan opgehangen/ingeladen worden. We bieden de gelegenheid tot een mooie toeristische route richting de grens, of de directe route via de autobahn.

Kortom, de bergtraining is een niet te missen, fantastische ervaring. We hopen je gauw een keer te begroeten.